Ben je op zoek naar inspiratie voor steppen in Haarlem? Vraag je je af waar je een step kunt huren om deze mooie stad te ontdekken, of wil je als Haarlemmer weten waar je een step kunt kopen? Je vindt het allemaal in deze stadsgids.

Snel naar:

Een voorbeeld van hoe steppen in haarlem eruit kan zien

Waar is het leuk steppen in Haarlem?

Steppen in Haarlem is een geweldige manier om een Nederlandse stad te verkennen die barst van de geschiedenis. Het historische centrum doet mij altijd een beetje denken aan Amsterdam in het klein, maar dan zonder de hordes toeristen.

Maar ook buiten het historische centrum valt in Haarlem genoeg te steppen.

Haarlem ligt aan de rivier het Spaarne en in de omgeving vind je volop bossen. Ben je echt in een sportieve bui? Step dan langs het Spaarne of de Ringvaart richting het beroemde gemaal de Cruquius, één van de drie gemalen waarmee tussen 1849 en 1852 de Haarlemmermeer werd droog gepompt. Loop rond waar vroeger het water stroomde en zie dit belangrijke onderdeel van de Nederlandse geschiedenis in actie.

Op de step in Haarlem verken je een wereld aan historie en cultuur
Op de step in Haarlem verken je een wereld aan historie en cultuur

Hieronder vind je 4 tips voor steppen in Haarlem op een rijtje.

1. Stadswandeltocht (ook leuk om te steppen in Haarlem!)

Verken de beroemde Haarlemse hofjes, de schitterende oude huizen en de iconische markten met een stadswandeltocht.

Het voordeel van de step is dat je op dezelfde plekken kunt komen als een voetganger. Je moet namelijk steppen volgens de regels die gelden voor voetgangers.

Doe er je voordeel mee! Op deze site kun je gratis een leuke stadswandeling downloaden die je alle hotspots van Haarlem laat zien! Houd er wel rekening mee dat de straten in het centrum van Haarlem niet altijd even geschikt zijn om te steppen (keien en kinderkopjes). Grote kans dus dat het toch gedeeltelijk een wandeltocht wordt.

2. Het Spaarne

De rivier het Spaarne stroomt door het centrum van Haarlem. In het centrum zelf is het vaak druk op de oevers, maar net ten zuiden van dat centrum ontvouwt zich een prachtige omgeving om heerlijk te steppen.

De wegen langs het Spaarne zijn vaak rustig en je stept tussen de knusse woonwijken (die wel doen denken aan het beroemde Giethoorn) en de uitgestrekte weilanden.

Maar ook dichter bij het centrum word je beloond voor je moeite. Neem nou het uitzicht hieronder. Dat doet toch niet onder voor Amsterdam?

Steppen in Haarlem langs het Spaarne
Steppen in Haarlem langs het Spaarne

3. Haarlemmerhout (en omgeving)

Haarlemmerhout (net ten zuiden van het centrum, aan het begin van de Grote Houtstraat) is een andere ideale plek om lekker te steppen in Haarlem.

Dit is het oudste stadsbos van Nederland. In de Gouden Eeuw werd het populair als recreatiegebied voor welgestelde Haarlemmers en Amsterdammers. Het is een langgerekt en smal park, maar aan de overkant van de weg (N205) vind je een uitgebreider natuurgebied.

Als je wilt (en de juiste sportieve step, bijvoorbeeld een kickbike hebt) kun je zelfs ook dat gebied achter je laten en doorstoten naar het prachtige duingebied ten westen van Haarlem. Een eindje steppen, maar zeker de moeite waard!

4. Ten noorden van het station

Tot slot vind je ten noorden van het station onder andere het Dolhuys, waar je kunt zien hoe vroeger werd omgegaan met geestesziekten en psychiatrische patiënten. Erg indrukwekkend om te ervaren.

Ook kun je hier steppen over de Haarlemse bolwerken, waarmee je iets mee krijgt van de oude stadsmuren die in de negentiende eeuw werden gesloopt.

Tips voor jouw step

Ben je al enthousiast geworden over steppen in Haarlem? Dan is het natuurlijk nog zaak om de juiste step te vinden om deze stad te gaan verkennen.

Lees allereerst onze tips voor het vinden van de juiste step voor volwassenen, om je te helpen de juiste hoogte, vering etc. te vinden.

Step huren in Haarlem

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een step te huren, bijvoorbeeld als je eerst eens wilt proberen of het iets voor jou is of je alleen tijdje je vakantie in Haarlem wilt steppen.

Allereerst kun je hiervoor terecht bij stepverhuurhaarlem.nl. Echt een aanrader deze organisatie! Ze organiseren uitgebreide steptochten voor in Haarlem en omgeving. Ook in de duinen. Leuk als bedrijfsuitje of familiedag, want ze bieden tochten vanaf 8 personen.

Bij Rent a Bike Haarlem kun je terecht voor het huren of kopen van een kickbike.

Stepwinkels in Haarlem

En dat is meteen een mooi bruggetje naar het laatste deel van deze stadsgids: waar kun je nog meer een step in Haarlem kopen?

Dat zijn eigenlijk niet zo heel veel winkels. Je kunt het proberen bij Revert, een skatewinkel. Of bij de verschillende sportwinkels die Haarlem rijk is. Iets verder weg is de Intersport Megastore op de Cruquius woonboulevard een aanrader.

Steppen in Haarlem op de kaart

Rood = verhuurpunten

Blauw = verkooppunten

Geel = getipte punten om te steppen


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.