Kinderstep koopgids > Step voor 3 jarige

Ben je op zoek naar step voor een kind van 3 jaar, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen nood! Op deze pagina lees je de dingen om rekening mee te houden. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de juiste stuurhoogte? En wat is het beste type step? Ook ontdek je waar je terecht kind voor een step voor 3-jarigen.

Step kind 3 jaar, een overzicht met kooptips en advies

Step kind 3 jaar: als het tijd is voor de eerste step-stapjes

Een kind kan meestal steppen vanaf een jaar of twee. Het belangrijkste is dat het met enige stabiliteit en zelfvertrouwen rechtop kan staan. Daarna is steppen voor kinderen de perfecte manier om het evenwicht verder te ontwikkelen en de wereld te ontdekken.

Steppen is voor kinderen gemakkelijker en veiliger dan fietsen. Het evenwichtspunt ligt namelijk lager. Daarnaast heeft je kind voortdurend een voet aan de grond, wat voor extra stabiliteit en zekerheid zorgt.

Heb je al eerder een step voor een kind van 2 jaar gekocht? Dan kan je 3-jarige daar waarschijnlijk nog prima mee voort. Zo niet, dan vind je met de tips hieronder ongetwijfeld de beste step voor 3 jaar.

Een step voor 3-jarigen vinden is geen hogere wetenschap. Zolang je maar weet waar je rekening mee moet houden.

De juiste step voor een kind van 3 jaar in 3 overwegingen

Waar moet je zoal op letten bij het kopen van een step voor een kind van 3 jaar? We laten het je zien in een aantal stappen. Zo vind jij de ideale step voor jouw peuter.

Met de juiste step kan een 3-jarige niet alleen op een leuke manier de wereld verder ontdekken, maar het is bovendien een goede manier om de motoriek verder te ontwikkelen.

De juiste step voor een kind van 3 jaar biedt voldoende zekerheid en veiligheid. En het oog wil natuurlijk ook wat…

1. Step met 3 wielen

Om die zekerheid en veiligheid te waarborgen, hebben de meeste steps voor peuters 3 wielen. Vrijwel altijd komt dat neer op een extra wiel aan de voorkant, wat zorgt voor extra stabiliteit tijdens het rijden en sturen.

Net zoals je leert fietsen op een driewieler (of met zijwieltjes) leer je namelijk ook gewoon steppen op een step met 3 wielen. Logisch toch?

Een step met drie wielen is voor 3-jarigen prettig en veilig
Twee wielen aan de voorkant geeft deze peuter meer zekerheid en stabiliteit

2. Hoogte en grootte

Ook de (stuur-)hoogte en de grootte van de step dragen bij aan de veiligheid. Een te hoog stuur zorgt ervoor dat het kind niet goed kan sturen en met de handen boven het hoofd moet steppen. Een te grote of logge step is moeilijk onder controle te houden.

Veel kindersteps hebben een in hoogte verstelbaar stuur. Wel zo prettig, want dan kan hij met je peuter meegroeien en hoef je niet elk jaar een nieuwe step te kopen.

Het stuur van de step mag niet te hoog zijn voor je kind, zoals op deze foto
Deze step is misschien nog iets te groot voor die kindje

3. Tip van de redactie!

Ideaal voor de allerkleinsten is bijvoorbeeld deze step van Micro. Over op de groei kopen gesproken! Deze kinderstep transformeert van een loopwagen met zitje, naar een peuterstep met O-stuur. Zo’n type stuur is eenvoudiger vast te houden en dus geschikt voor steps voor 3-jarigen.

En is je peuter toe aan de volgende stap? Dan vervang je het O-stuur door een gewoon step stuur. Uiteraard in hoogte verstelbaar, zodat je kleine er voorlopig weer mee vooruit kan.