Overweeg je een elektrische step voor je kind te kopen? Dan wil je natuurlijk weten welke elektrische step voor jouw kind geschikt is.

En wist je dat er een aantal belangrijke regels zijn om rekening mee te houden?

Hieronder lees je alles wat je moet weten. Van de wetgeving voor elektrische kindersteps tot de best beoordeelde e-steps voor kinderen die je nu vindt op de markt.

Ben je op zoek naar een step zonder aandrijving, waarop je kind zelf moet steppen? Bekijk dan onze kinderstep koopgids.

De beste elektrische steps voor kinderen in één overzicht

Wil jij snel een goede kinder e-step? Hieronder zie je alvast de best beoordeelde elektrische kindersteps in één overzicht. Verderop lees je er meer over, inclusief ervaringen van gebruikers zoals jij en wetgeving rondom deze steps.

Product

Kenmerken

Prijzen

Meest voordelige keuze

Een degelijke e-step met een beperkte maximale snelheid, voor een uitstekende prijs

Beste in kwaliteit

Een robuuste elektrische kinderstep van een erkend merk

Mooiste design

Het oog wil nu eenmaal ook wat, als het op speelgoed aan komt. Deze step nodigt pas echt uit tot urenlang speelplezier

Beste in prijs / kwaliteit

Een stevige en goed betaalbare e-step voor kinderen met een zitje. Voor 7 jaar en ouder

Elektrische step voor je kind, dit zijn de regels en kooptips

Belangrijk om te weten over elektrische steps voor kinderen

Officieel mag je kind met een elektrische step niet op de openbare weg rijden. Dat zit zo.

Een elektrische step mag in Nederland meestal niet de openbare weg op. De enkele steps die dat wel mogen, zijn speciaal goedgekeurd door het RDW. Dat betekent dat ze worden gezien als bijzondere bromfiets. En dus moet je een (brommer)rijbewijs hebben om erop te mogen rijden.

Je kind op een elektrische step laten rijden is dus geheel op eigen risico. In de praktijk wordt er – ook onder volwassenen – weinig op gehandhaafd, maar je loopt het risico op een boete en het in beslag nemen van de step.

Toch zie je deze e-steps steeds vaker, net als deze toffe elektrische kinderauto’s.

Er zijn dan ook al verschillende speciale elektrische kindersteps te krijgen. Daarbij kun je het beste kiezen voor een exemplaar met snelheidsbegrenzing. Zo kunnen veel elektrische steps tot wel 25 kilometer per uur halen. Om het veilig te houden, kijken we hieronder alleen naar e-steps met een begrenzing op maximaal 16 km/h.

De best beoordeelde elektrische kindersteps

Met zo’n begrenzing kan je kleine snelheidsduivel namelijk niet uit enthousiasme gevaarlijk hard met de step rond gaan racen. Maak duidelijke afspraken over waar de step gebruikt mag worden, bijvoorbeeld alleen op jullie eigen terrein of op een woonerf waar al veel buiten wordt gespeeld.

Bovendien is de elektrische step in veel andere (Europese) landen wel toegestaan. En omdat je ze makkelijk inklapt en in de auto schuift, zijn ze ideaal voor op de camping.

Heb je inmiddels duidelijk dat je toch een elektrische kinderstep wilt kopen? Dan is het nu tijd voor een overzicht van de best gewaardeerde exemplaren op de (online) markt.

Alleen steps die niet sneller gaan dan 16 kilometer per uur hebben we in deze lijst opgenomen. Er zijn ook snellere exemplaren op de markt, maar gezien de regelgeving en veiligheid vinden we het niet verantwoord om die te promoten.

Meest voordelige keuze

beste prijs kwaliteit e-step kinderen

Denver Black e-step voor kids

Deze e-step haalt maximaal 6 kilometer per uur. Die snelheid wordt met een knop in de voetplaat aangehouden wanneer de step eenmaal op gang is. Om heerlijk kalm mee rond te tuffen dus.

Ook niet onbelangrijk: met verschillende tevreden kopers op Bol. Wel rapporteren verschillende gebruikers dat onderdelen van de step kwetsbaar zijn, maar dat valt te verwachten voor zo’n prijs.

Voordelen

 • Zeer betaalbaar
 • Mooi design
 • Met een spatbordje bij het achterwiel tegen opspattend vuil en water

Nadelen

 • Op sommige plekken kwetsbaar

Beste in kwaliteit

Beste kwaliteit elektrische kinderstep

Razor Power Core Glow

Het merk Razor is niet voor niets een vaak geziene naam in de markt voor elektrische steps. Bij Razor weten ze hoe je goede kwaliteit e-steps maakt.

Dat niet alleen, deze elektrische kindersteps ziet er ook nog eens ontzettend gaaf uit. Met die lichtjes maakt ieder kind de blits op deze e-step! Daarnaast geven gebruikers aan dat de accu snel oplaadt en lang meegaat op één keer opladen.

Voordelen

 • Stevig
 • Van een erkend merk
 • Erg mooi en stoer design

Nadelen

 • Met 16 kilometer per uur minder geschikt voor jonge kinderen

Mooiste design

Leukste design kinder elektrische step

Razor Party Pop

We blijven nog even bij het merk Razor, want ook in de categorie mooiste design elektrische kinderstep gooien zij hoge ogen. Deze vrolijke en hippe step schreeuwt er toch om dat ermee gespeeld moet worden?

Let wel: de nadruk ligt hier dan ook op dat design, maar daarmee is deze e-step natuurlijk prima geschikt om dienst te doen als speelgoed voor gebruik in de eigen achtertuin en rond het huis. Er zijn nog wat minder gebruikservaringen te vinden van deze step, waardoor er niets valt te zeggen over de kwaliteit van de accu of stevigheid van de onderdelen.

Voordelen

 • Erg mooi design
 • Van een erkend merk

Nadelen

 • Nog wat minder gebruikservaringen bekend

Beste in prijs / kwaliteit

beste in prijs kwaliteit kinder elektrische step

BluMill elektrische kinderstep met zitje

Wie op zoek is naar een degelijke elektrische kinderstep met zitje, kan eigenlijk niet om deze BluMill heen. Deze step biedt namelijk een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs.

Het zitje maakt de step voor veel kinderen helemaal af. Je kunt er namelijk heerlijk op rondrijden maar er ook gewoon op staan zoals op een “gewone” e-step. Beste van twee werelden dus!

Een groot voordeel vinden wij ook de maximale snelheid van 12 kilometer per uur. Niet te langzaam, maar ook zeker niet te snel waardoor de e-step onveilig wordt.

Voordelen

 • Scherpe prijs
 • In hoogte verstelbaar stuur en zadel
 • Goede snelheidsbegrenzing

Nadelen

 • Gebruikers noemen kwetsbare onderdelen

Wat vonden anderen? Reviews over deze steps

De beste aanbevelingen zijn wat ons betreft de ervaringen van mensen zoals jij, die de elektrische steps voor kinderen al hebben gebruikt. Voor dit artikel spitten we er tientallen door. Hieronder lees je een greep uit de reviews die we tegenkwamen.

Mijn dochter heeft deze voor haar 8ste verjaardag gehad en speelt er elke dag mee. We willen er nu ook nog een kopen voor haar zusje van 5.
Hij heeft een goede snelheid. Gaat niet te hard en zeker niet te langzaam

Ouder (30-39) uit Zoetermeer over de Denver

Het is een leuke step. Doet wat hij moet doen. En de led-verlichting op en onder het board is heel leuk.

Mariette over de Razor

Super blij met deze step. Doet het perfect en hij is lekker snel ook top bedankt

Ouder over de BluMill

Leuke step, mijn kids zijn er onwijs blij mee. Goeie koop dus.

Ouder (30-39) uit Almere over de BluMill

Kooptips voor het vinden van de juiste e-step voor je kind

Ben je nog niet helemaal overtuigd wat de juiste elektrische step voor jouw kind is? Dan zijn hier nog een aantal tips om je te helpen in je zoektocht.

 • De hoogte van het stuur. Hoe je die bepaalt, lees je in ons artikel over de juiste hoogte van een stepstuur.
 • De draagkracht. Dit staat bij vrijwel iedere step duidelijk aangegeven in de productspecificaties.
 • Zijn er plekken waar je kind veilig kan rijden met de e-step en waar dit ook niet zal leiden tot inbeslagname?
 • Bescherming mag natuurlijk ook niet worden vergeten: denk aan een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers.

Waar kun je nog meer terecht?

Het kan natuurlijk zijn dat je een elektrische kinderstep liever niet online bestelt. Bijvoorbeeld omdat je de step eerst even wilt kunnen zien of voelen hoe stevig hij is.

Dat snappen we. Daarom geven we je hier nog een aantal suggesties van winkels waar ze ook elektrische steps verkopen. Met de tips hierboven om rekening mee te houden vind je dan ongetwijfeld een geschikte step!

Elektrische step kind Mediamarkt

De Mediamarkt is natuurlijk altijd een goede optie voor elk product waar elektriciteit in moet. Ook elektrische steps kom je steeds vaker in het assortiment tegen. Stap eens binnen bij je lokale Mediamarkt en vraag om de opties voor kids.

Elektrische step kind Action

Zoals met vrijwel alles, heeft de Action soms scherpe aanbiedingen voor elektrische kindersteps. Toch zijn we hier wat minder enthousiast over, want goedkoop is in dit soort gevallen heel vaak duurkoop. Action is een prima winkel voor heel veel producten, maar iets dat moet worden opgeladen kopen wij liever elders.

Elektrische step kind Decathlon

Bij de Decathlon bijvoorbeeld, waar ze juist gespecialiseerd zijn in alles wat met sporten te maken heeft. Nu zijn elektrische steps natuurlijk niet zo sportief als de exemplaren die je zelf moet voortbewegen, maar toch hebben ze wel elektrisch voortbewogen steps in het assortiment.

Veelgestelde vragen over elektrische kindersteps

Wat is een goede elektrische step voor kinderen?

Razor is een goede elektrische step voor kinderen, maar de beste keuze hangt natuurlijk af van bijvoorbeeld de leeftijd en specifieke wensen. Juist daarom verzamelden we op deze pagina een aantal goed beoordeelde elektrische kindersteps.

Hoe oud moet je zijn voor de elektrische step?

Voor elektrische steps moet de berijder officieel 16 jaar of ouder zijn, omdat ze worden gezien als bijzondere bromfiets. Overigens mag een elektrische step in de meeste gevallen überhaupt niet de weg op. Op je eigen terrein of een woonerf is dat natuurlijk anders. Kies bovendien voor een niet al te snelle e-step voor je kind.