Kinderstep koopgids > Step kind 4 jaar

Ben je op zoek naar een step voor een kind van 7 jaar? Weet je door alle opties niet waar je moet beginnen en vraag je je af waar je op moet letten?

Geen nood! Op deze pagina gaan we je helpen bij het vinden van de perfecte step. Dit kun je op deze pagina verwachten:

  • Verschillende soorten kindersteps voor 7-jarigen (en hoe je de juiste kiest)
  • Waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen
  • Keiharde kooptips: de beste 7-jarige steps in elke categorie

Scroll verder, of gebruik de handige navigatie hieronder om het te ontdekken ?

Waar moet je op letten bij een step voor een kind van 7 jaar?

Steppen is kinderspel, maar bij het vinden van de juiste kinderstep zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

Op deze leeftijd is de motoriek meestal al aardig ontwikkeld. Een 7-jarig kind heeft daarom vooral behoefte aan een step die past bij het gebruik.

Misschien wil hij of zij erop naar school steppen, maar het kan ook zijn dat stunten tot de wensen behoort. Hieronder vind je verschillende soorten steps voor verschillende manieren van gebruik.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de step zelf goed “past”.

Voorkom een miskoop en houd in ieder geval rekening met:

  • Het soort step. Naar school steppen, rondjes crossen in de buurt of de eerst voorzichtige stunts: het vraagt allemaal om een ander soort step. Verderop in dit artikel vind je tips om de juiste te vinden.
  • De hoogte van het stuur. Dit is misschien wel de belangrijkste specificatie. Een te laag of te hoog stuur maakt steppen oncomfortabel en gevaarlijk, doordat controle ontbreekt.
  • Wielen. Het meest gangbaar bij steps zijn kleine, harde wielen. Maar er zijn redenen om voor grote luchtbanden te kiezen. Ook daarover lees je hieronder meer.

Maar laten we eerst een wat beter naar die juiste stuurhoogte kijken.

Hoe bepaal je de juiste stuurhoogte bij een step voor een 7-jarige?

De hoogte van het stuur is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij de aanschaf van een step. Een te hoge of te lage step is oncomfortabel en moeilijker te besturen.

Voor de hoogte kun je de volgende richtlijn gebruiken: bij een juiste hoogte komt het stuur tussen heup en middel. Dat kun je dus eenvoudig nagaan aan de hand van de bij de step vermelde stuurhoogte.

Hieronder vind je grofweg de verdeling van aanbevolen stephoogte bij verschillende leeftijden.

Lengte (cm)LeeftijdAanbevolen stephoogte (cm)
95 – 1123 – 5< 70
112 – 1265 – 760 – 75
126 – 1387 – 965 – 79
138 – 1499 – 1175 – 80
149 – 16011 – 1375 – 85
160 – 17213 – 1578 – 85

De beste step voor een kind van 7 jaar per categorie

We zeiden het al: er zijn verschillende soorten steps op de markt. Wat zijn de verschillen? En wat is de beste step in elke categorie?

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van steps voor 7-jarigen. Voor elk categorie vind je een korte omschrijving en enkele aangeraden kindersteps.

“Gewoon goede” kindersteps

Dit zijn de steps voor kinderen van 7 jaar die gewoon doen wat ze moeten doen. Lekker in de rondte steppen dus!

Stunt steps

Een stuntstep is speciaal gebouwd om snel mee te draaien en mee te springen. Daarom zijn de wielen van stuntsteps doorgaans kleiner en is ook het frame wat steviger gebouwd.

Een stuntstep voor 7-jarigen hoeft natuurlijk niet mee de halfpipe in. Ook om gewoon lekker mee over straat te scheuren, of zelfs voor korte ritjes naar school, is een stuntstep zeker geschikt.

Houd er rekening mee dat een stuntstep weliswaar lichter en kleiner is dan een gewone kinderstep voor een 7-jarige, maar daardoor ook iets minder comfortabel en stabiel stept.

Space scooter

Ook een space scooter is een erg goede optie wanneer je een step voor een kind van 7 jaar zoekt.

Een space scooter is een speciaal type step. In plaats van jezelf met je voet af te zetten, blijf je met beide voeten op de plank staan. Je beweegt de space scooter vervolgens vooruit door met je benen een soort pompende beweging op en neer te maken.

Op die manier kan een 7-jarig kind een behoorlijke snelheid maken met een space scooter. En omdat ze er ook nog eens flitsend uit zien, is het niet zo gek dat space scooters inmiddels behoorlijk populair zijn.

Step 7 jaar grote wielen (luchtbanden)

Ben je op zoek naar een step voor 7 jaar met extra grote wielen? Grotere wielen zorgen voor extra comfort tijdens het steppen, zeker op een zachtere of minder egale ondergrond.

De meeste steps hebben kleine, harde wielen. Dat heeft ermee te maken dat je daarmee gemakkelijker snelheid kunt maken.

Bij grotere wielen is het niet comfortabel wanneer ze van hard materiaal zijn. Daarom hebben steps met grote wielen vrijwel altijd luchtbanden.

Elektrische step 7 jaar

Last but not least zijn er natuurlijk ook elektrische kindersteps. Houd er daarbij rekening mee dat elektrische steps in de meeste gevallen niet op de openbare weg gebruikt mogen worden. (Lees meer)

In de praktijk wordt er overigens nauwelijks op gehandhaafd en kunnen kinderen veel plezier beleven aan het rondrijden op een elektrisch stepje. Zorg er daarbij wel voor dat je kiest voor veiligheid, met een step die niet te snel kan.

Conclusie: wat is de beste step voor een kind van 7 jaar?

Wat de beste step is voor een kind van 7 jaar, hangt dus helemaal af van hoe hij of zij de step zal gaan gebruiken.

Voor een kind dat houdt van stunten en crossen is een stuntstep de beste keuze. Is het vooral om op naar school te steppen met vriendjes, dan is een space scooter of gewone 7-jarige kinderstep een betere keuze.

Een step met grote wielen en luchtbanden is dan weer beter voor kinderen die graag “off road” door weilanden en over bospaadjes crossen.

Wat de stepwens ook is: we hopen dat deze buyers guide jou op weg heeft geholpen bij het vinden van de juiste step voor een 7-jarig kind!