Ben jij op zoek naar een goede kind stuntstep? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij doorspitten namelijk het internet op zoek naar de beste stuntsteps voor kinderen. Die zetten we hieronder voor je op een rijtje, om de keuze voor jou een stuk gemakkelijker te maken.

Daarnaast lees je waar je op moet letten wanneer je een stuntstep voor kinderen koopt. We delen de beste reviews van gebruikers die we tegenkwamen en we geven je handige tips voor verschillende leeftijden.

Beste stuntstep kind overzicht

Wil je snel weten wat de beste stuntstep voor een kind is? Hieronder vind je een overzicht. Verderop vind je meer informatie over deze steps. Ook lees je wat een stuntstep eigenlijk precies is en wat het verschil is met een gewone kinderstep.

Product

Voordelen

Prijs

Beste algemene keuze (8+)

Solide stuntstep voor een goede prijs, in verschillende toffe kleuren.

Beste goedkope keuze (6+)

Een simpele en goedkope stuntstep voor beginnende stunters.

Beste prijs kwaliteit

Een goede balans tussen een stevige stuntstep, mooi design en een scherpe prijs.

Beste luxe keuze

Een lichtgewicht en stevige stuntstep van hoge kwaliteit. Voor kids die hun stunts naar het volgende niveau willen tillen.

Wat is een stuntstep?

Een stuntstep (ook wel freestyle step genoemd) is een step die speciaal is gemaakt om goed stunts mee te kunnen doen. Daarvoor is hij lager gebouwd dan gewone steps en heeft hij kleinere wielen.

Je kunt het vergelijken met een BMX-fiets: ook die is zo ontworpen dat hij optimaal geschikt is om te stunten. En dus is een BMX een stuk kleiner en meer gedrongen dan gewone fietsen.

Met die kleine wielen en dat lage stuur en evenwichtspunt ben je namelijk een stuk sneller en wendbaarder.

Deze BMX-er legt het heel mooi uit.

Hoe vind je de beste stuntstep voor jouw kind

Er zijn een aantal dingen belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een goede stuntstep wilt kopen. Die zetten we hier voor je op een rijtje:

 • De stuurhoogte is dus lager dan bij een gewone step. Waar het stuur normaal tussen heupen en middel moet uitkomen, is dat bij een stuntstep ter hoogte van de navel of iets lager.
 • Een goede stuntstep is niet inklapbaar of verstelbaar in hoogte, want dat zijn zwakke plekken bij een landing.
 • Kies bij voorkeur een step met metalen wielen
 • Het compressiesysteem is bij stuntsteps natuurlijk ook nog belangrijker dan bij reguliere steps: dat moet immers de klappen van de sprongen en andere stunts opvangen.

De beste stuntsteps voor kinderen volgens het internet

Beste algemene keuze

beste algemene stuntstep kind

LifeGoods StuntRider stuntstep vanaf 8 jaar

Deze stuntstep is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar (1m20 tot 1m70). Door de griptape op het dek sta je stevig tijdens het uitvoeren van de stunts en ook de rubberen handvatten zorgen voor extra grip.

Daar komt bij dat deze stuntstep voor een scherpe prijs te koop is, waardoor het een goede step is voor kids om hun eerste stunts mee te oefenen.

Voordelen

 • Stevig
 • Verschillende toffe kleuren
 • Lichtgewicht maar stevig aluminium en stalen frame
 • Dek kan 360 graden draaien

Nadelen

 • Schroefjes zijn kwetsbaar

Beste goedkope keuze (tot 7 jaar)

goedkope stuntstep kind

Yvolution Neon blauw of roze (5 – 7 jaar)

Nog niet helemaal zeker of stuntsteppen aan jouw kind besteed is? Of wil je gewoon niet al te veel geld uitgeven om het eerst eens een tijdje te kunnen proberen? Dan is deze Yvolution een prima eerste stuntstep voor een scherpe prijs.

Let op! De product omschrijving geeft aan dat deze stuntstep voor kinderen van 5 tot 9 geschikt is, maar gebruikers geven aan dat hij voor kinderen boven de 1m10 te laag is.

Ook is deze step inklapbaar, wat voor een stunstep minder ideaal is.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Stoere eerste stuntstep voor kleine stunters
 • Lichtgevende wielen

Nadelen

 • Alleen voor jonge kinderen (maximaal 1m10)
 • Inklapbaar maakt hem kwetsbaar voor echte stunts
 • Vooral als beginstep, maar niet geschikt voor serieuzere stunts

Beste in prijs en kwaliteit

Amigo Army Stuntstep vanaf 6 jaar

Nog niet helemaal zeker of stuntsteppen aan jouw kind besteed is? Of wil je gewoon niet al te veel geld uitgeven om het eerst eens een tijdje te kunnen proberen? Dan is deze Amigo Army een prima eerste stuntstep voor een scherpe prijs.

Voordelen

 • Stevig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Simpel maar strak design

Nadelen

 • Geen keuze in kleur of uitvoering

Beste luxe stuntstep

Beste luxe stuntstep voor kids

Nijdam Stuntstep (vanaf 5 jaar)

Wie op zoek is naar een goede stuntstep voor kids, is op zoek naar deze step van Nijdam. Deze step is voor de kinderen die echt serieus aan de slag willen met stunten en freestylen.

De step ziet er mooi en goed afgewerkt uit. Hij is gemaakt van hoogwaardige en stevige materialen en kan daardoor stunts goed hebben. Hij is goed bestand tegen gewicht en de klappen van stunts. Gebruikers geven aan dat zelfs vaderlief er op kan rondcorssen

Heeft hier al voor heel veel uren (buiten)speelplezier gezorgd bij onze zoons! Gemaakt van echt stevig materiaal, zelfs papa kan/mag er af en toe op rond crossen!

Jan (30-39) uit Utrecht

Voordelen

 • Stevige constructie
 • Mooi vormgegeven
 • Geschikt voor verschillende leeftijden

Dit vonden anderen (reviews over de steps)

Omdat de ervaringen van andere gebruikers vaak het meeste informatie geven, zetten we hieronder de beste reviews over deze steps voor je op een rijtje. Om je te helpen de keuze verder te vergemakkelijken.

Mijn zoon is hartstikke blij met dit kado voor z’n 8e verjaardag. Hij is 1.25m en de step is de ideale hoogte voor hem. Het frame voelt solide aan en de Y-vormige stuur voelt ook goed aan. De step komt in een mooie verpakking, dus mijn zoon was niet alleen blij met de step, maar ook blij met de mooie verpakking!

Drijn (40-49) over de LifeGoods StuntRider

Voor mijn zoon gekocht, hij is er superblij mee. Hij kan er makkelijk wheely’s mee maken en dat is natuurlijk ontzettend cool. Licht in gewicht maar zeker stevig genoeg! Aanrader

Nkruijf (40-49) uit Veendam over de Amigo Army

Fijne stevige step. Soepele wielen met lichtjes. Stroef voetenplankje. De omschrijving geeft aan van 5 tot 9 jaar, maar voor kinderen boven de 1,10 wordt de step helaas toch echt te laag.

Mvalkering (30-39) uit Limmen over de Yvolution

Zeer goede step kan veel gewicht op is perfect als het gaat om stunten en ik vertrouw mijn kind er in iedergeval wel op

Zino (20-29) uit Amsterdam over de Nijdam Stuntstep

Waar kun je nog meer stuntsteps voor kinderen kopen?

Behalve online zijn er natuurlijk ook gewoon offline winkels waar je terecht kunt voor een stuntstep voor je kind. En dat kan best prettig zijn: we kunnen ons bijvoorbeeld heel goed voorstellen dat je de step eerst even in het echt wilt zien. Of misschien wilt uitproberen met je kind, zodat je weet dat de hoogte klopt.

Stuntstep kind Decathlon

Bij Decathlon kun je terecht voor een goede kwaliteit steps. Deze sportwinkel heeft meestal een redelijk assortiment steps en stuntsteps op voorraad, maar de keuze is natuurlijk wel minder groot dan online.

Stuntstep kind Intertoys (of andere speelgoedwinkel)

Bij speelgoedwinkels vind je meestal de kwalitatief iets mindere, maar wel goedkope stepjes. De onderdelen zijn vaak van plastic en minder stevig dan bij echte stuntsteps. Ook de echte stuntsteps die je hier koopt zijn doorgaans wat kwetsbaarder. Minder geschikt voor intensief gebruik dus, maar wel prima om het steppen eens uit te proberen voor jouw kind.

Veelgestelde vragen over een stuntstep voor een kind

Wat is een goede stuntstep voor een kind?

Een goede stuntstep voor een kind is natuurlijk stevig genoeg om stunts en sprongen te kunnen hebben. Het stuur komt niet hoger dan de navel: dat hoort bij een stuntstep.

Waar moet je op letten bij een stuntstep?

Bij een stuntstep moet je vooral letten op de stuurhoogte. Die komt idealiter tot net onder de navel. Ook is het belangrijk dat de step niet inklapbaar is: dat is namelijk een zwak punt.

Wat zijn de beste wielen voor een stuntstep?

De beste wielen voor een stuntstep zijn metalen wielen. Die kunnen natuurlijk een stuk beter de klappen opvangen die komen kijken bij het doen van stunts.