Een step voor 2 jaar is een goede manier voor een peuter om te beginnen met het trainen van het evenwicht. Waar fietsen voor peuters nog even moet wachten, kunnen daar dus al prima voor oefenen met de juiste kinderstep. 2 jaar is dan ook de ideale leeftijd voor de eerste step, maar welke kun je het beste kopen?

Eelke step is voor een 2-jarige geschikt? Is je kind sowieso wel klaar om te steppen? In dit artikel vind je de best beoordeelde kindersteps voor 2-jarigen. Compleet met de ervaringen van mensen zoals jij, die jou helpen om de beste keuze te maken voor de ideale peuter step.

Beste steps voor 2-jarigen overzicht

Wil je snel weten wat de beste kindersteps voor 2-jarigen zijn? Hieronder vind je een aantal toppers met hun voordelen. Verderop in dit artikel lees je meer over deze peuter steps. Daarnaast vertellen we je alles wat je moet weten over steppende 2 jarige kinderen. Zoals vanaf wanneer een kind eigenlijk kan steppen, waar je op moet letten bij het kopen en wat goede steps zijn.

Product

Voordelen

Prijs

Beste in prijs-kwaliteit

Een stepje van stevige materialen voor een scherpe prijs. 

Goedkoopste keuze

Deze step met twee voorwielen koop je voor een leuk prijsje. Ideaal als eerste step die ontgroeid mag worden.

Leukste design

Voor de echte Frozen fans: deze super leuke en vrolijke step met de favoriete figuurtjes van Frozen! Ook deze step is bijzonder scherp geprijsd

Beste luxe keuze

Wil jij een step die goed tegen een stootje kan en er ook nog eens erg mooi uitziet? Dan is deze Puky dé peuterstep voor jullie

Beste algemene keuze

Wat deze step zo tof maat, is dat hij met de ervaring van je peuter mee groeit. Van geduwd worden, via loopfiets naar zelf steppen!

Wanneer is een kind klaar om te steppen?

Een step is voor een kind van 2 jaar een leuke manier om de motorische vaardigheden te ontwikkelen. Steppen is goed voor het evenwicht en de hand-oog coördinatie. Daarnaast is het natuurlijk sowieso belangrijk dat een kind voldoende beweging krijgt.

Ieder kind – zeker de allerjongsten – heeft een andere motorische ontwikkeling. Grofweg kan een kind dat stabiel en met vertrouwen loopt, ook overweg met een step.

Juist op jonge leeftijd is het goed om met verschillende sporten te beginnen. Dat zorgt ervoor dat een kind er vertrouwen en plezier in ontwikkelt.

Steppen vraagt om minder motorische vaardigheden dan skaten of schaatsen, wat de meeste kinderen vanaf 5 jaar kunnen. Zeker op speciale steps voor 2-jarigen, met een derde wiel.

Step kind 2 jaar, wanneer de eerste step stapjes gezet gaan worden

Hoe steppen je 2-jarige kan helpen in de ontwikkeling

We schreven het hierboven al: de step is voor kinderen vanaf 2 jaar een goede aanvulling op hun ontwikkeling.

Steppen oefent niet alleen het evenwicht, maar ook de hand-oog coördinatie. Daarnaast oefent steppen op een heel andere manier de lichaamscontrole en kracht. Zelfs de spieren in handen, vingers en polsen worden ontwikkeld door het hanteren van het stuur.

Net zoals eigenlijk elke vorm van bewegen of ontdekken, is steppen dus een waardevolle ervaring om op te doen voor je peuter.

Welke step is voor een kind van 2 jaar geschikt?

Omdat een 2-jarige nog niet zo stabiel is, hebben deze steps eigenlijk altijd drie wielen. Net zoals je een kind ook niet meteen op twee wielen leert fietsen eigenlijk.

Het meest gebruikelijk is een extra wiel aan de voorkant, om met voldoende vertrouwen te leren sturen. Dat is dus net even anders dan bij een fiets, waar het extra wiel aan de achterkant zit. Dat heeft te maken met de houding: op een fiets leun je doorgaans wat meer achterover terwijl een step juist vraagt om een naar voren leunende houding.

De best beoordeelde steps voor kinderen van 2 jaar

Natuurlijk zijn er talloze steps voor kinderen van 2 jaar op de markt. Zoals gezegd: zoek naar een step met drie wielen, voor die broodnodige extra ondersteuning van het evenwicht.

Hieronder bespreken we de best beoordeelde steps voor 2 jarigen. Daarbij hebben we een groot aantal online reviews doorgenomen, zodat je een idee krijgt van hoe de steps bevallen in gebruik. Houd er rekening mee dat goedkope steps vaak van minder goede materialen zijn gemaakt. Op jonge leeftijd is dat meestal ook wat minder erg: de step hoeft dan immers geen jaren mee te gaan voordat je peuter hem toch weer is ontgroeid.

Wil je liever eerst ontdekken of je 2-jarige wel op een step zit te wachten? Dan is een goedkopere eerste step wellicht een betere keuze.

De beste in prijs-kwaliteit

Beste prijs kwaliteit 2 jaar step

Kick ‘n roll scooter

Een zeer betaalbare step met drie wielen, die perfect is om de eerste step-stapjes mee te leren zetten.

Gebruikers noemen de goede kwaliteit als één van de pluspunten. Daarmee verdient deze step met recht het stempel “beste keuze in prijs-kwaliteit”. Alleen het inklapsysteem blijkt kwetsbaar, waardoor je er rekening mee moet houden de step in uitgeklapte stand te moeten bewaren of vervoeren.

Voordelen

 • Scherpe prijs
 • Mooi vormgegeven
 • Verkrijkgbaar in blauw, groen of rood

Nadelen

 • Kwetsbaar inklapsysteem

Goedkoopste keuze

Kinderstep voor 2 jarige met twee voorwielen

SWASS Kids Step 2

Een ideale step voor wie nog niet zeker is of steppen iets is voor zijn of haar peuter. Met deze prijs kun je het risico dat jouw 2-jarige geen step liefhebber is gerust nemen. Daarnaast is het niet zo erg als je peuter deze step ontgroeid en toe is aan een grotere versie.

Leuk detail: de wielen bevatten LED-lampjes die oplichten zodra de step in beweging komt. En met een keuze uit maar liefst 6 kleuren is er altijd wel een step die bij jullie past.

Voordelen

 • Goedkope step
 • Met LED-lampjes in de wielen
 • Keuze uit 6 mooie kleuren

Nadelen

 • Kwetsbare plastic onderdelen
 • Wielen rollen niet optimaal door goedkope onderdelen

Leukste design

Frozen step met 3 wielen

Deze step is perfect voor de echte Frozen liefhebber. Een mooi en betaalbaar stepje voor 2 jaar en ouder met de favoriete figuurtjes uit deze Disney film. Steppen met Olaf, Elsa en Anna!

Voordelen

 • Super leuke step met Frozen figuurtjes
 • Prima stepje voor een goede prijs
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten

Nadelen

 • Matige kwaliteit, zoals mag worden verwacht bij deze prijs
 • Belastbaar tot zo’n 20 kilo dus niet berekend “op de groei”

De meest luxe keuze

Een luxe keuze kinderstep voor 2 jaar

PUKY R1 Scooter

Vind jij het belangrijk dat jouw peuterstep tegen een stootje kan en er ook nog eens flitsend uitziet? Dan is deze step waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Een mooi vormgegeven kinderstep van stevig materiaal.

Deze step is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De plaat is bedekt met antislip bedekking zodat je peuter extra stevig staat en veilig kan leren steppen.

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Kan tegen een stootje
 • Ziet er mooi uit
 • Betere kwaliteit dan veel plastic modellen in deze lijst

Nadelen

 • Kwetsbaar inklapsysteem

De beste algemene keuze

Beste algemene kinderstep 2 jaar

PUKY R1 Scooter

Dit is wat ons betreft de beste peuterstep voor de allerkleinsten. Wat deze step namelijk zo tof maakt, is dat hij echt mee ontwikkelt met je peuter. Of de twee jarige steppen nu al wel of niet aan kan: deze step kan gebruikt worden.

Kinderen voor wie zelf steppen nog net iets te vroeg komt gebruiken deze step namelijk als duw- of loopfiets. Doordat ook het stuur verhoogd kan worden, groeit deze step op meerdere manieren echt met het kind mee.

Ook verkrijgbaar in roze.

Voordelen

 • 5 verschillende standen
 • Veilig leren steppen
 • Aanpasbaar aan lengte
 • Samen gebruiken kan ook door de duwstang voor de ouders

Nadelen

 • Kwetsbare plastic onderdelen

Wat vonden anderen? Reviews over deze steps

Twee pluspunten: goede kwaliteit en stevig materiaal.

Een gebruiker van 50-59 uit Terschelling over de Kick ‘n Roll scooter

Prima step voor 2-jarige. Stabiel en wendbaar. Goed voor motorische ontwikkeling en veel plezier.

Een tevreden oma over de SWASS Kids Step 2

Mooie uitvoering en degelijk materiaal, kleindochter van twee is er dolgelukkig mee en rijdt er vrolijk mee door de kamer.

Roosally (60-69) over de Frozen step

Een leuke en schattige step. Makkelijk in elkaar te zetten. Mijn nichtje was er heel blij mee.

Steffie (20-29) uit Amsterdam over de Frozen step

Heb dit gekocht als geschenk voor een verjaardag
en het buurjongetje is er helemaal weg van…
Ik vind het sterk en goede kwaliteit

Roosje (50-59) uit België over de Frozen step

Heel mooi! En kwaliteitsvol En makkelijk te rijden, me peuter van 2,5 kon er direct mee weg

Melisa (20-29) uit Gent over de PUKY R1

Ziet er leuk uit is stevig mooi materiaal.

“Poppenoma” uit Rijnsburg over de PUKY R1

Fijn om mee te nemen, rijdt soepel, de kleur is wel een beetje moeilijk om schoon te houden. Het verwisselen van standen of model, dat gaat stroef! Prijs/kwaliteit komen goed overeen!

Een familie uit Ede over de HyperMotion

Ideaal voor me dochter van 2 jaar. Ze gebruikt het zittend en staand. Wanneer ze wilt dat wij het besturen is dat ook mogelijk. Makkelijk inelkaar te zetten. Het was wel even wennen met sturen. De stuur draaid niet rond, je hoeft maar een beetje naar links of rechts te buigen tijdens rijden. Zo leren kinderen omgaan met evenwicht.

Dilly (30-39) uit Utrecht over de HyperMotion

Mijn kleindochter is helemaal blij met dit stepje die zij voor haar verjaardag gehad heeft.
Fijn dat er een stang aanzit om aan het begin te helpen (deze kan er ook af).
Binnen een paar klikken zit het stepje in elkaar.

Hilda (40-49) uit Nieuwerkerk aan den IJssel over de HyperMotion

Vergeet de veiligheid niet!

Zeker voor kinderen is het natuurlijk belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Laat je kind van 2 alleen steppen met helm, zodat er gevallen kan worden zonder gevaar op blijvende schade.

Op Bol.com vind je meer dan genoeg geschikte kinderhelmen. Onze tip: kies er een die je kind er mooi uit vindt zien, zodat hij of zij de helm graag zal dragen.

Veel gestelde vragen over steps voor 2 jaar

Welke step voor welke leeftijd?

De juiste step voor iedere leeftijd hangt vooral af van de juiste hoogte van de step. Het stuur moet tussen heup en middel van de gebruiker uitkomen voor een comfortabele stepervaring. Verder hebben steps voor peuters vaak drie wielen en heb je voor bijvoorbeeld stunten een ander type step nodig.

Wat is de beste step voor een peuter?

De beste step voor een peuter is een step met drie wielen. Daar kunnen kinderen al gebruik van maken zodra ze een beetje stabiel rechtop kunnen staan. Het is dan de ideale manier om het evenwicht te trainen en zelfvertrouwen op te bouwen voor het op latere leeftijd leren fietsen.

Waarom een step met drie wielen?

Een step met drie wielen is de ideale step voor kleine kinderen. Ze kunnen daar veel eerder mee uit de voeten dan met een driewieler fiets. Met een step met drie wielen kunnen kinderen dan ook al vanaf heel jong oefenen met hun evenwicht en werken aan het zelfvertrouwen voor op de fiets.

Hoe leer je een kind steppen?

Kleine kinderen leer je steppen op een step met drie wielen. Kies voor een gladde ondergrond, zonder hellingen. Laat het kind eerst ervaren hoe het is om op de step te staan. Vervolgens kun je voorzichtig oefenen met het afzetten met de staande voet. Je kunt de schouder ondersteunen voor extra evenwicht zolang het kind dit nodig heeft.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.