Kinderstep koopgids > Step kind 4 jaar

Ben je benieuwd welke step voor een kind van 4 jaar geschikt is? Waar moet een goede step voor een 4-jarige aan voldoen?

Op deze pagina lees je waar je aan moet denken wanneer je een step voor een 4-jarige wilt bestellen. Ook vind je enkele van de beste steps voor kinderen van 4 op de markt.

Waar moet een goede step voor een kind van 4 aan voldoen?

Met een step kunnen kinderen spelenderwijs werken aan hun evenwicht, mobiliteit en zelfvertrouwen. Dat maakt het een goede manier om alvast te oefenen voor leren fietsen zonder zijwieltjes.

Een step kopen voor 4-jarige kinderen is dan ook een goed cadeau idee. Maar waar moet je op letten om dat cadeau zo leuk mogelijk te maken?

Voor kinderen van 4 jaar is het belangrijk dat de step past bij hun (lichamelijke) ontwikkeling. Waar een step voor kinderen van 3 jaar meestal nog drie wielen heeft, kan een kind van 4 vaak al prima op twee wielen steppen.

Richtlijn voor een goede step voor een kind van 4 jaar

Hieronder vind je de belangrijkste punten om aan te denken bij de aanschaf van een 4-jarige step.

  • Stuurhoogte: 66 – 84 centimeter (liefst in hoogte verstelbaar)
  • Wielen: 2
  • Inklapbaar
  • Vering niet nodig (maar mag natuurlijk wel)

Dit is natuurlijk een indicatie. De ideale stuurhoogte is vooral afhankelijk van de lengte van het kind.

Meer daarover kun je lezen in ons artikel over het bepalen van de stuurhoogte van een step.

De vuistregel is dat het stuur tussen heup en middel moet komen wanneer het kind op de stepplank staat. Dat zorgt voor een comfortabele houding en voldoende controle.

De best beoordeelde steps voor 4-jarigen

Gewone step voor een kind van 4 jaar

Dit zijn enkele van de best beoordeelde steps voor kinderen van 4 die op Bol.com te krijgen zijn.

Zoals je ziet zijn er verschillende mooie, kleurige opties. Of je nu een step zoekt voor een kind dat houdt van roze, of een ontzettende fan is van Cars.

Een aanrader is ook het felgroene exemplaar, met de extra grote wielen. Dat stept extra comfortabel. Bovendien is die step eenvoudig op te vouwen en gaat hij dus makkelijk mee in de auto.

Door op de knoppen te klikken en de steps te bekijken, vind je nog veel meer aanbevolen steps in dezelfde categorie. Zo vind je altijd wel een passende step.

Een simpele en solide step voor de eerste avonturen.

Voor de steppende jonge Cars-fan.

Een stoere en kleurrijke step voor kinderen van 4, die uitstekend wordt beoordeeld.

De grote wielen zorgen voor optimaal comfort, maar doordat hij inklapbaar is gaat deze step toch makkelijk mee in de auto.

Hieronder vind je nog enkele tips voor speciale categorieën van steps.

Stunt en freestyle steps

Stuntstep voor een kind van 4 jaar

4,8 van de 5 sterren…

… dat krijg je natuurlijk niet zomaar! Dit is dan ook een echte topstep. Voor de allerjongsten die toch al willen leren stunten.

En hij ziet er ook nog eens ontzettend stoer en hip uit.

Een schitterende en stevige stuntstep om als 4-jarige heerlijk op rond te racen.

Een mooi en hip stepje. Ook verkrijgbaar in het blauw.

dit is een kleurige stuntstep voor 4-jarigen

Opvallend en trendy

Op zoek naar een stuntstep met wat meer kleur voor jouw kind van 4? Dan is de Kettler Zero 5 echt iets voor jullie.

Met deze step maak je echt de blits, of je er nu op naar school rijdt of gewoon een rondje maakt in de buurt.

Space scooters

Hij moet genoemd worden, want hij is helemaal in momenteel: de space scooter.

Deze step komt vooruit door het op en neer bewegen van de plank waar de berijder op staat. Voor kinderen is het vaak makkelijker om op die manier snelheid te maken dan door “ouderwets” te moeten steppen.

Voor kinderen van 4 zijn de meeste exemplaren nog wat te groot. Deze wordt wel aanbevolen en is beschikbaar in blauw en roze.

Elektrische step voor 4-jarige kinderen

Let op! Elektrische steps mogen in Nederland officieel meestal de weg niet op. Verdiep je daarom eerst in de wet- en regelgeving. Je vindt alles wat je moet weten in ons artikel over elektrische steps voor kinderen.

Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Een elektrische step voor een kind van 4 moet vooral niet te hard kunnen. Wil je perse een elektrische step voor jouw 4-jarige? Dan is het exemplaar hieronder een goede optie.

Deze step kan namelijk maximaal 6 kilometer per uur. Veel andere steps kunnen al snel een stuk harder.

Hetzelfde geldt voor deze step, die dat combineert met een tof design inclusief LED-verlichting.

Maar het moet gezegd: een niet-elektrische step voor kinderen van 4 is vaak de betere keus. Zo kunnen ze namelijk in alle rust, zekerheid en controle werken aan hun motoriek, evenwicht en spierkracht.

Veiligheid voor alles: bescherming voor een kind van 4 jaar

Voor welke step je ook kiest: veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarom sluiten we deze pagina af met wat tips voor het kopen van de juiste bescherming.

Zoek allereerst een goed passende helm, zodat het hoofd van je kind altijd goed bescherm is. Een te grote helm blijft niet goed zitten en een te kleine helm biedt onvoldoende bescherming. Passen in de winkel is daarom waarschijnlijk de beste keuze in dit geval. Al kan dit overzicht op Bol.com je ook goed op weg helpen.

Daarnaast is goede bescherming voor onder andere de knieën en polsen belangrijk. De sets van Nijdam zijn betaalbaar en uitstekend beoordeeld. En ook leuk: ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en mooie designs.

En dat was hem dan! Hopelijk heeft deze pagina je geholpen om de beste step voor een kind van 4 jaar te vinden. Dat de ontvanger van die step er maar veel plezier aan mag beleven en gave avonturen tegemoet mag steppen!