Kinderstep koopgids > Step kind 5 jaar

Ben je op zoek naar een geschikte step voor een 5-jarige? In dit artikel ontdek je waar je op moet letten en welke step voor een kind van 5 jaar geschikt is.

Eerst gaan we kijken wat een kind van 5 aankan qua evenwicht en uitdaging. Daarna bespreken we kort hoe je de juiste stuurhoogte bepaalt. Tot slot gaan we in op de verschillende typen steps voor 5-jarigen, met kooptips op basis van de best gewaardeerde steps online.

Beste steps voor 5-jarigen overzicht

Wil je snel de beste step voor een kind van 5 jaar vinden? Hieronder hebben we een aantal toppers voor je op een rijtje gezet.

Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende soorten steps. Ook bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een step voor iemand van 5.

Product

Voordelen

Prijs

Best beoordeeld ⭐

  • Grote wielen voor comfort

  • In hoogte verstelbaar

  • Opvouwbaar, lichtgewicht en stevig

Best beoordeelde stuntstep

Met kleinere wielen, om makkelijker mee te kunnen stunten. Ook handig mee te nemen of voor naar school.

Topper in prijs / kwaliteit ?

Gewoon een goede step, zeker voor deze scherpe prijs. Stoere rode versie 

Topper in prijs / kwaliteit ?

Gewoon een goede step, zeker voor deze scherpe prijs. Vrolijke roze versie.

Populair: Space Scooters

Een erg populair alternatief voor de step: de space scooter. Beweeg door de plank op en neer te bewegen. Erg leuk om mee te racen!

Veilig en blits dankzij LED

Deze hippe en super mooie step is niet alleen ontzettend stoer dankzij de LED-verlichting, maar ook nog eens extra veilig in het donker.

5-jarigen steps en evenwicht

Veel kinderen leren als ze 5 jaar zijn schaatsen of skaten. Met andere woorden: ze komen op de leeftijd dat het evenwicht wel wat meer mag worden uitgedaagd.

Voor een kind van 5 jaar is een step met twee wielen dus geschikt. Waar een kind vanaf dat het kan lopen kan steppen met drie wielen, wordt het nu tijd om het evenwicht wat meer op de proef te stellen.

Maar welke steps zijn daarvoor geschikt?

Soorten steps voor een kind van 5

Er zijn verschillende soorten steps op de markt en dat is bij kindersteps natuurlijk niet anders. Waar het voor de allerkleinsten nog slim is om voor een step met drie wielen te gaan, heb je bij kiezen van een step voor een kind van 5 al wat meer mogelijkheden.

Gewone kinderstep

Allereerst zijn er natuurlijk “gewone” kindersteps zoals we die allemaal kennen. Gewoon een stoere step om lekker op rond te racen.

De twee steps hieronder zijn in hun leeftijdscategorie het best beoordeeld online.

Let op! Het kan zijn dat ze voor een 5-jarige nog iets te hoog zijn. Bij de specificaties staat een stuurhoogte van 72 – 82 centimeter aangegeven. Lager op deze pagina lees je hoe je kunt checken of dit een geschikte hoogte is.

Space Scooter

Een wat?

Een space scooter. Dat klinkt heel futuristisch, maar het is in feite niets anders dan een step waar je op de plank blijft staan in plaats van je af te zetten tegen de grond. Bewegen gaat door het op en neer bewegen van de plank, waarmee snelheid gemaakt kan worden.

Space scooters zijn erg populair bij kinderen. Wil je echt de blits maken met de step die je uitzoekt? Dan is dit dus een erg goede kandidaat 😉

Deze twee modellen worden bijzonder goed beoordeeld. En het mooiste is: er zit meteen de nodige bescherming bij inbegrepen. Dat is voor een kind van 5 geen overbodige luxe!

Stuntstep voor 5 jaar

Voor het betere stuntwerk zijn 5-jarigen waarschijnlijk nog wat te jong, maar dat wil niet zeggen dat een step voor een kind van 5 geen stuntstep kan zijn.

Stuntsteps zijn over het algemeen wat compacter dan gewone steps. De wielen zijn kleiner en het stuur is lager. Zo wordt het gemakkelijker om snelheid te maken en kort en explosief te kunnen sturen. Om dezelfde reden zijn BMX-fietsen ook lager en met kleinere wielen dan gewone fietsen.

Ook om gewoon lekker mee te racen is een stuntstep dus prima geschikt. Daarnaast is hij vaak compacter en dus makkelijker mee te nemen, wat ook een voordeel kan zijn.

Deze stuntstep is perfect om mee te freestylen

Step kind 5 jaar met luchtbanden

Steps hebben vaak harde wielen. De belangrijkste verschillen tussen harde wielen en luchtbanden zitten hem in comfort en snelheid.

Kort gezegd: steps hebben over het algemeen harde wielen, omdat je daar gemakkelijker snelheid mee maakt. Er is namelijk minder sprake van wrijving. De reden dat bijvoorbeeld een fiets toch luchtbanden heeft, is dat die schokken van het wegdek beter dempen.

Tot zover de technische praat. Voor hier is het voldoende om te weten dat er ook steps met (vaak wat grotere) luchtbanden zijn. Ideaal om ook offroad mee te kunnen steppen. Daarnaast zitten ze qua vorm eigenlijk precies tussen een step en een fiets in.

Voor het oefenen met het evenwicht, kan voor 5-jarigen een step met luchtbanden daarom een prettige tussenstap zijn. Het gevoel komt namelijk al dicht in de buurt van een fiets, maar wel met de extra veiligheid en zekerheid van altijd met je voeten aan de grond zijn.

De twee kindersteps hieronder hebben daarom allebei wat grotere wielen, om optimaal te kunnen oefenen voor de eerste fiets.

Elektrische step voor een kind van 5 jaar

Er zijn ook elektrische stepjes voor kinderen op de markt. Enige voorzichtigheid en toezicht zijn hierbij natuurlijk gewenst. Het advies is om voor een niet-elektrische kinderstep te kiezen. Dat zet immers meer aan tot sporten, bewegen en het ontwikkelen van het evenwicht.

Toch op zoek naar een e-step? Kies dan voor een stevig exemplaar, met een duidelijke snelheidsbegrenzing.

Een goed voorbeeld is dit model:

E-step voor kinderen

Deze kan niet al te snel, wat het veilig houdt.

Stuurhoogte bij een step voor een 5-jarige

De hoogte van het stuur is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Een te laag stuur zorgt voor een oncomfortabele houding tijdens het steppen. Daarnaast leunt het kind dan te veel naar voren, wat het gevaar op vallen vergroot.

Maar, een te hoog stuur is dan weer moeilijk te gebruiken en geeft weinig controle.

De hoogte van het stuur is belangrijk bij de step voor een kind van 5 jaar, zoals deze foto laat zien
Een te hoog stuur is moeilijk om te gebruiken en kan zorgen voor gevaarlijke situaties

De vuistregel voor de juiste stuurhoogte van een step is dat het stuur tussen heupen en middel uit komt.

Zo kun je met behulp van de aangegeven stuurhoogte dus eenvoudig bepalen of de step geschikt is voor jouw 5-jarige! Maar de beste step voor een kind van 5 jaar is natuurlijk beter iets te groot dan te klein, zodat er langer met plezier op gestept kan worden 😉

Welke step is het voor jouw 5-jarige geworden? Laat het even weten in de comments en vertel hoe hij bevalt. Zo helpen we elkaar steeds beter bij het vinden van de perfecte kinderstep!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.