Nieuw! In onze stadsgidsen nemen we steeds een andere stad onder de loep. Waar kun je er een step kopen of huren? Zijn er bijzonder mooie plekken om steppend te verkennen? Deze keer gaan we steppen in Rotterdam onder de loep nemen.

Rotterdam was voor mij namelijk de reden om mijn eigen step te kopen. Of beter gezegd: dat ik als Amsterdammer in Rotterdam kwam te werken. Nu reis ik regelmatig met de step door Rotterdam naar mijn werk.

Maar ook als je zelf Rotterdammer bent, is hier iets voor je te vinden. Zoals verkooppunten waar je in Rotterdam een step kunt kopen.

Snel naar:

Steppen in Rotterdam is een relaxte manier om de stad te ontdekken
Steppen in Rotterdam is een relaxte manier om de stad te ontdekken

Met de step op stap in Rotterdam

Rotterdam is één van de meest bruisende steden van Nederland. Groot gelijk. Want Rotterdam – ook wel bekend als “de Havenstad” heeft veel te bieden. Met een step verplaats je je natuurlijk een stuk sneller tussen al die bezienswaardigheden dan lopend.

Eigen step mee

Het ideale aan een step is dat je hem eenvoudig meeneemt in de trein. En Rotterdam is dan weer vanuit (bijna) alle delen van Nederland in een mum van tijd per trein te bereiken dankzij het grote (en bijzonder mooie) centraal station.

Met de Intercity Direct bijvoorbeeld ben je voor je het weet van Amsterdam in Rotterdam. (Ik kan het weten, want ik doe het dus regelmatig).

Ben je van plan vaker met je step door het land te gaan toeren? Zorg dan wel voor een exemplaar dat je eenvoudig kunt inklappen en meenemen.

Een step huren

Heb je (nog) geen eigen step, maar wil je wel graag steppen door Rotterdam? Begin dan eens met een step te huren. Mocht het bevallen, dan kun je altijd nog een goede volwassenstep kopen.

De keuze is niet heel erg reuze, maar een korte Google sessie levert al wat namen op. De meest betrouwbare indruk wekt Around Town CityEvents (zie ook de kaart onderaan deze pagina).

Hier kun je een complete stadstoer per step boeken. Zo verken je dus heel Rotterdam per step.

Daarnaast zijn daar nog:

  • Stepjerot.nl
  • Huureenstep.nl
  • Destepkoning.nl

Helaas geven de sites van deze aanbieders weinig uitsluitsel over de betrouwbaarheid van deze aanbieders. je beste optie is waarschijnlijk een belletje vooraf.

Over steppen in Rotterdam

In mijn ervaring is Rotterdam een fijne stad om in te steppen. Doordat na de Tweede Wereldoorlog een groot deel van de stad moest worden herbouwd, is de opzet namelijk een stuk ruimer dan in veel andere grote steden.

Ook de wegen en trottoirs zijn over het algemeen goed en steppen fijn.

Rotterdam lijkt wel gemaakt om te steppen
Photo by Jurriaan Snikkers on Unsplash

Overigens is Rotterdam koploper onder de Nederlandse steden als het gaat om beleid rondom e-steps. Zo verscheen vorig jaar dit hoopgevende bericht. De laatste tijd is het, waarschijnlijk vanwege de coronacrisis, wat stil. Maar het moge duidelijk zijn dat Rotterdam openstaat voor (elektrische) deelsteps.

In Amsterdam zijn we jaloers 😉

Rotterdamse stepwinkels

Ben je als Rotterdam op zoek naar een goede plek om jouw step te kopen? Dan zijn er een aantal winkels waar je prima terecht kunt.

  • Stuntstep Winkel
  • RSI The Attraction
  • DAKA Rotterdam Noord

Ze zijn met blauw aangegeven op de kaart.

Lees voor handige tips ook onze artikelen over een elektrische step kopen of de juiste step voor volwassenen vinden.

Last but not least: waar step je heen in Rotterdam?

We sluiten deze steppen in Rotterdam gids af met wat tips en highlights. Veel daarvan zijn buiten, waardoor ze ideaal zijn om met de step te verkennen.

Wil je zo nu en dan ook een museum of bezienswaardigheid in kunnen? Ga er dan niet zonder meer van uit dat ze daar een kluis hebben die groot genoeg is om je step op te bergen (al kun je een opgevouwen step vaak wel kwijt). Een hangslot mee kan daarom een goed idee zijn om je step buiten op slot te kunnen zetten.

Deze punten zijn met geel gemarkeerd op de kaart.

Step in rotterdam ook even langs de kubuswoningen
Step in Rotterdam in ieder geval even langs de kubuswoningen

Centraal station

Heb je ervoor gekozen om met je eigen step in de trein richting Rotterdam te stappen, dan is het bijzondere centraal station waarschijnlijk het eerste dat je op je verkenning gaat zien.

Dat station is recentelijk helemaal gerenoveerd en een echt pareltje van moderne architectuur.

Kubuswoningen

Een ander architectonisch hoogstandje zijn de kubuswoningen. Er is zelfs een “kijk-kubus” waar je kunt ervaren hoe het is om in die bijzondere huizen te wonen. Kijk wel uit dat je geen medelijden krijgt met de huidige bewoners…

Delfshaven

Zoals ik eerder schreef moest een groot deel van Rotterdam na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog worden herbouwd. Dat maakt het historische Delfshaven des te bijzonderder.

Steppen in Rotterdam zou daarom zeker een bezoekje aan dit venster op de oude stad moeten bevatten.

Museum Boijmans van Beuningen

Ben je op zoek naar wat meer cultuur? Step dan aan bij Boijmans van Beuningen, het beroemdste museum van Rotterdam. Je vindt hier schilderijen van Pieter Bruegel, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Edvard Munch en Salvador Dali.

Om er maar een paar te noemen.

Wel even een goede plek voor je step zoeken en hem goed op slot zetten! Of misschien heb je geluk en kun je hem in de garderobe kwijt.

Erasmusbrug

Een dagje steppen in Rotterdam is niet compleet zonder dat je over deze wereldberoemde brug hebt gestept. Je wordt beloond met een schitterend uitzicht op de Rotterdamse skyline. Zeker de moeite waard!

Euromast

Parkeer je step tenslotte ook even bij de Euromast. Je kunt je vanaf de grond vergapen aan de hoogte, maar als je de kans en tijd hebt ga dan zeker ook naar boven. Dat schitterende uitzicht van de Erasmusbrug? Dat valt in het niet met het adembenemende uitzicht dat je hierboven te wachten staat.

Handig! Steppen in Rotterdam in één kaart

In het geel de bezienswaardigheden

Winkels in het blauw

Verhuurpunten in het oranje


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.