Heb je ooit een flinke sprint moeten trekken over een luchthaven om je vlucht te halen? Of ben je gewoon het eeuwige gesleep met je handbagage zat? Dan is de handbagage koffer met step jou op het lijf geschreven.

Maar deze koffers zijn niet alleen handig om je voortaan razendsnel en eenvoudig over de luchthaven te bewegen. Ook wanneer je met de trein op citytrip gaat, maken ze je leven een stuk eenvoudiger.

Let op! Steps zijn niet bij alle vliegvaartmaatschappijen toegestaan als handbagage. Wil je dus zeker weten niet voor verrassingen komen te staan en je handbagage plotseling toch moeten inchecken? Informeer dan bij je vliegmaatschappij of het reisbureau waar je boekt of een stepkoffer wel mee mag.

Meer over de step als handbagage.

Dit is de Micro Luggage 3.0 Stepkoffer XL in actei

Wat is een handbagage koffer met step?

Eigenlijk precies wat de naam zegt. Dit zijn koffers op handbagage formaat met een uitklapbare step. Daardoor is de koffer te gebruiken als een gewone trolley, maar in een mum van tijd ook te veranderen in een step.

Dit is een ingeklapte stepkoffer
Een ingeklapte stepkoffer is super handzaam en bagage en vervoer in één!

Klap simpelweg de staplank met derde wiel uit, stap op en step weg! Door de meeste luchtvaartmaatschappijen worden ze geaccepteerd als handbagage. Check dit altijd vooraf bij de maatschappij waarmee je vliegt.

Maar ook voor een citytrip met de trein of een werkdag waarop je wat meer mee moet nemen, zijn deze stepkoffers ideaal. Minstens net zo handzaam als een gewone step voor volwassenen, maar met volop ruimte voor je laptop en andere bagage!

Zo reis je in een mum van tijd van het station waar je aankomt, naar je werk of naar het hotel.

Op de trailer hieronder kun je de stepkoffer in actie zien.

De beste stepkoffers van 2020

Het Zwitserse merk Micro Mobility heeft het slimme reizen met steps naar een hoger niveau getild. De beste handbagage koffers met step zijn dan ook van hen.

Dit is de Micro Steve Aoki Stekoffer

Micro Steve Aoki Stekoffer

Deze stepkoffer heeft niet alleen een ingebouwde step, maar zelfs bluetooth speakers. Onderweg zijn je medereizigers daar misschien niet zo blij mee, maar het is natuurlijk ideaal voor op je hotelkamer!

Dit is een afbeelding van de Micro Luggage 3.0

Micro Luggage 3.0 Handbagage koffer met step

De Mercedes onder de stepkoffers. De materialen zijn van hoge kwaliteit en de koffer is ook vanbinnen mooi afgewerkt.

De koffer heeft een maximale inhoud van 33 liter en is 62 x 38 x 29 centimeter.

Maar Micro Mobility heeft nog veel meer slimme reisoplossingen. Ze ontwikkelden bijvoorbeeld de eerste step met elektrische ondersteuning, speciaal voor de Nederlandse markt. Vrijwel de enige e-step die wél de weg op mag.

De doelstelling van Micro is dan ook om stedelijke mobiliteit makkelijker en vooral leuker te maken.

Handbagage koffer met step voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er stepkoffers op de markt. Deze zijn doorgaans van wat minder goede kwaliteit dan de hierboven genoemde handbagage koffers met step.

Toch wilden we je deze stepkoffers in vrolijke motiefjes niet onthouden. Gewoon omdat juist voor kinderen het reizen zelf soms wel wat leuker en speelser mag.

Ook beschikbaar als:

Iets over de step als handbagage

Ter afsluiting van dit artikel nog iets over het reizen met de step zelf.

Zoals ik aan het begin van dit artikel reeds schreef: niet iedere luchtvaartmaatschappij staat steps toe als handbagage. Steps worden als gevaarlijk beschouwd omdat ze scherp kunnen zijn. Zo staat op de website van Transavia bijvoorbeeld te lezen:

Bron

Let ook op het laatste deel van deze vermelding: elektrische en gemotoriseerde steps zijn ook niet toegestaan als ruimbagage.

Dat komt doordat de meeste elektrische steps (en vergelijkbare voertuigen) zijn uitgerust met krachtige lithiumbatterijen. Te krachtig om mee aan boord te mogen, zowel als ruimbagage als handbagage.

Gelukkig Lime step actief in veel grote steden en kun je dus misschien een elektrische step huren op je bestemming. Of je kiest gewoon voor een lichtgewicht step zonder elektrische aandrijving 😉

Vooraf dus wel even checken of de step dan moet worden ingecheckt of mee mag als handbagage.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.