Misschien loopt jouw kind inmiddels al een tijdje te zeuren om een elektrische step. Want het buurmeisje heeft er ook eentje en die is zo gaaf! Logisch dat je dan begint af te vragen hoe duur een elektrische step voor kinderen eigenlijk is en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Dat gaan we in dit artikel allemaal haarfijn voor je uitleggen. We gaan je helpen bij het bepalen van de juiste keuze en hoe je ervoor zorgt dat je niet te duur uit bent met een elektrische kinderstep.

Want een elektrische kinderstep is natuurlijk geen kleine uitgave.

hoe duur is een elektrische step voor kinderen

Hoe duur is een elektrische step voor kinderen? (Overzicht)

Laten we beginnen met een snel overzicht van hoe duur een elektrische step voor kinderen ongeveer is. Hieronder zie je een aantal van de meest populaire modellen. Dat is op basis van beoordelingen van mensen die de step zelf kochten.

Product

Kenmerken

Prijzen

Meest voordelige keuze

Een degelijke e-step met een beperkte maximale snelheid, voor een uitstekende prijs

Beste in kwaliteit

Een robuuste elektrische kinderstep van een erkend merk

Mooiste design

Het oog wil nu eenmaal ook wat, als het op speelgoed aan komt. Deze step nodigt pas echt uit tot urenlang speelplezier

Beste in prijs / kwaliteit

Een stevige en goed betaalbare e-step voor kinderen met een zitje. Voor 7 jaar en ouder

Zoals je kunt zien, variëren de prijzen voor elektrische kindersteps van iets meer dan 100 tot ruim 200 euro. Best wel prijzig, maar al een stuk voordeliger dan wanneer je het vergelijk met hoe duur elektrische steps voor volwassenen zijn.

Dat heeft er vooral mee te maken dat de varianten voor kinderen doorgaans (een stuk) minder snel kunnen en van wat goedkopere materialen zijn gemaakt.

Die snelheidsbeperking is voor de veiligheid. En dat is meteen ook de eerste concrete tip: zorg dat je kiest voor een step die niet te hard gaat. Onder de 10 kilometer per uur is voor kinderen hard genoeg.

Het materiaal zorgt ervoor dat deze steps minder gewicht kunnen dragen dan die voor volwassenen. Daar staan dan weer tegenover dat kinderen de step natuurlijk zullen ontgroeien en dat het dus wel prettig is dat er voordeligere materialen worden gebruikt.

Houd hier rekening mee

Naast dus de maximale snelheid en gewicht, is het ook belangrijk om rekening te houden met:

  • De stuurhoogte (lees ook hoe hoog het stuur van een step moet zijn)
  • Het soort wielen (hard is aan te raden, luchtbanden zijn vooral nuttig bij veel rijden over ruwe ondergrond, maar bij e-steps eigenlijk uitzondering)
  • De soort vering
  • Ingebouwde verlichting
  • De laadsnelheid
  • Levensduur van de accu (vaak kun je hier informatie over vinden in de reviews)
  • De actieradius (hoe ver kan het stepje rijden met één keer opladen?)

Meer kun je lezen in onze uitgebreide koopgids voor kindersteps, waarin we veel van deze keuzes bespreken. Door vooraf over dit soort dingen na te denken, verklein je de kans op een verkeerde aankoop. En een verkeerde koop maakt een elektrische kinderstep pas echt duur!

Bijkomende kosten

Tot slot zijn er nog een aantal extra kosten die mensen vaak vergeten, maar die je zeker niet mag vergeten in de overweging hoe duur een elektrische step voor kinderen is. Dat zijn de volgende:

  • Elektriciteit. Op moment van schrijven schieten de elektriciteitsprijzen door het dak. Denk eraan dat het gebruik van een elektrische step niet gratis is en dat je ook ná de aanschaf nog moet betalen wil je kind er gebruik van kunnen blijven maken.
  • Boetes. Het is niet leuk, maar het moet wel gezegd worden: het gebruik van elektrische steps brengt altijd het gevaar op boetes met zich mee. Ook door kinderen. Zolang het om volledige aandrijving gaat (dus dat de step ook rijdt wanneer de gebruiker niet actief mee stept) zijn ze nog illegaal in Nederland. Zeker bij kinderen wordt er zelden actief op gehandhaafd, maar het kan je gebeuren dat de step in beslag wordt genomen en je een boete krijgt. En dan wordt die elektrische step voor kinderen natuurlijk direct een stuk duurder.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.